Een maatschappij die erkenning, waardering en respect heeft voor veteranen en hun rol voor vrede en veiligheid, wereldwijd. Dat bereiken is het doel van De trotse veteraan.

Op deze site delen wij verhalen, initiatieven, boeken door en over veteranen. Op die manier laten wij zien wat militairen riskeren wanneer ze deelnemen aan een missie en dat de prijs die veteranen betaalden vaak hoog is. Veteranen zijn mensen die hun leven in de waagschaal legden voor vrede en veiligheid. Mensen die huis en haard achter zich lieten om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Dit zijn mensen die zich bewust waren van de risico’s die hen zou wachten in het oorlogsgebied waar ze naartoe gingen. Aan de andere kant van die medaille staan burgers. Mensen die het misschien wel willen begrijpen, maar te weinig kennis hebben om begrip te vormen. Ook hen willen wij betrekken en aan het woord laten

Door verhalen te delen, misverstanden weg te nemen en een verbindende factor te zijn voor veteranen, militaire en burgers hebben wij een bijdrage aan een maatschappij zonder vooroordelen over militairen en veteranen.

Crew

Marco Stroo

Oprichter
Webmaster
Schrijver
Blogger

Roy Grinwis

Webmaster
Blogger

Shanna Baauw

Social Media Cöordinator

Marlous Zuiderveld

Social Media

Jur Bulten

Social Media

Jeremy Verstegen

Social media

Jerzy van Dee

Social media
Blogger

De Ruggengraat

Marijn Verbaant

Blogger

Colin Bal

Blogger

Roeland Saman

Striptekenaar

Gerrit Jan Weekhout

Kunstenaar