Terugblik 2021

Het is half december en we rennen met z’n allen in een nauwelijks bij te houden tempo richting de uitgang van dit jaar. Een mooi moment voor een reflectie op de afgelopen twaalf maanden.
Toen Roy Grinwis ergens eind 2020 aangaf dat hij me graag wilde helpen met het opzetten van een nieuwe, iets professioneler ogende site was ik in eerste instantie wat huiverig. Ging het niet te snel? Misschien beter om nog even te wachten? Ondanks mijn scepsis gingen we ermee bezig.

Vanaf het moment dat we (hoewel, het was vooral Roy) gingen bouwen, was ik snel overtuigd.
De lancering van de nieuwe site begin dit jaar voelde als een nieuwe start. In heel veel opzichten, hoewel ik blij was dat we al behoorlijk wat content hadden om mee te nemen van de oude site.
Niet alleen voelde het als een nieuw begin, dat het dit daadwerkelijk was, bleek vanaf het moment dat we mensen gingen uitnodigen voor de Facebook groep. Binnen afzienbare tijd passeerde het aantal leden de vijfduizend. Dit ging met dusdanig veel deining gepaard, dat het niet lang duurde voor we begrepen dat het managen van de groep teveel was voor twee personen.
Het antwoord kwam uit de groep zelf, waar Shanna Baauw, Jerzy van Dee, Marlous Zuiderveld, Jur Bulten, Jeremy Verstegen, Jacco Stroo en Pascal van Embden ons kwamen versterken. Waarbij Shanna zich op natuurlijke wijze opwierp als social media coördinator.

In diezelfde periode werd DTV versterkt door Marijn Verbaant, die met zijn wekelijkse blog ‘Onderofficier en pantserinfanterist in hart en nieren’ een nieuwe dimensie toevoegde aan DTV.
Iets dat overigens ook geld voor de soms hilarische strips van Het Zwijnenpeloton van Roeland Saman en de prachtige schilderijen van  Gerrit Jan Weeker.
Behalve Marijn en ondergetekende gingen ook Colin Bal, Roy en Jerzy blogs schrijven voor de site. Stuk voor stuk iets eigens toevoegend aan DTV.
Naast de vaste rubrieken als Veteranenpraat en veteranen te boek en natuurlijk de samenwerking met Omroep V niet te vergeten, zorgde dit ervoor dat er het laatste jaar zoveel mooie verhalen zijn gedeeld via de site.

Zoals de vele veteranen die lid werden van de Facebookgroep ook veelvuldig hun eigen verhaal deelden. Het maakt mij in ieder geval trots op wat we hebben bereikt met DTV.
Ik zou iedereen die mee heeft geholpen om DTV te doen groeien willen bedanken en een fijne, veilige laatste periode van 2021 willen wensen.
Volgend jaar met frisse energie weer verder met het werken aan maatschappelijke waardering en respect voor het aandeel van alle veteranen in vrede en veiligheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *