Terug bij Felida big cat centre

Op 24 april was het dan weer zover, de beesten van Veterans for Animals mochten weer helemaal los gaan bij Felida big cat centre.

Het was alweer de 3e keer dat wij te gast waren bij deze toppers die zich inzetten voor het welzijn van grote katachtigen zoals leeuwen en tijgers. Dit is de plek waar de vaak zwaar verwaarloosde en mishandelde katachtigen een goed tehuis en medische begeleiding krijgen.

Het hulpverzoek dat wij deze keer kregen was er een van formaat, zowel qua oppervlakte als qua puin, begroeiing, heuvels en andere verassingen welke verwijderd diende te worden. Een ideale klus dus voor veteranen met een te hoog energielevel.

Ik heb het nu als initiatiefnemer al een paar keer mogen meemaken, helaas nog niet vaak genoeg i.v.m. de pandemie overigens maar ik ben toch elke weer verbluft door de inzet en de hoeveelheid werk welke deze homogene groep kan verzetten.

Voor de koffie goed en wel op was klonk het geronk van bosmaaiers, kettingzagen, liepen veteranen af en aan met takken en kruiwagens vol puin en vloog er een Bobcat (mini-graafmachine/buldozertje) door het voorterrein. Deze laatste hadden wij te danken aan onze topper Koetsier die een aantal vrienden mee had genomen met de juiste tools en skills. Geen veteranen maar wel met dezelfde attitude en humor. Dat is ook het mooie van deze stichting, ja, wij bestaan voornamelijk uit veteranen maar het doel is om dierenwelzijns-organisaties te helpen. Daarbij maken wij dan graag gebruik van mensen die ons en onze doelstelling een warm hart toedragen, ik zie het als een prachtige manier van verbinden met toppers uit de burgermaatschappij.

Kortom, wederom een prachtig en succesvol project en wij gaan zeker weer hier en elders terugkeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *