Barigul is een van de Afhaanse tolken die zich inzetten. Hij is inmiddels veilig, velen zijn dit nog niet.

Red de tolken

Vanaf het moment dat Nederland, na de aanslagen op de Twin towers, militairen naar Afghanistan stuurde hebben tientallen Afghaanse tolken met gevaar voor eigen leven en dat van hun families zich ingezet voor de ondersteuning van de in hun land ingezette militairen.
Door de Taliban worden zij daardoor gezien als verraders en ongelovigen. De groepering maakt dan ook actief jacht op deze mensen.
Reeds in 2019 werd door Nederland beloofd dat zij de tolken en hun gezinnen in veiligheid zouden brengen. Helaas komt daar in de praktijk nog niet heel veel van terecht.

Met het aanstaande vertrek van oa de Nederlandse militairen uit het land, is niet alleen het aantal aanslagen toegenomen. Het leven van de tolken is nadrukkelijk op het spel komen te staan.

Tijd om in actie te komen. De politiek is er een meester in om zeer traag te opereren en zelfs op het laatste moment gemaakte afspraken niet na te komen, maar dit is het moment om door te pakken.
Dit is het moment om te zeggen: ‘Doe wat je moet doen, defensie, maakt niet uit hoe, maar die tolken en hun gezinnen zijn deze week nog in Nederland.’
Wil je de twijfel over de daadkracht en inzetbaarheid van defensie van tafel vegen en aantonen dat Nederland nog steeds meedoet? Dit is het momentum.

Teken de petitie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *