Uruzgan Today

Uruzgan Today is ontstaan, nadat ik vorig jaar na de herdenking van onze luit (Tom Krist) op Facebook rond ging zoeken naar foto’s van het gebied in en rond Deh Rawod in Uruzgan. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op een naam en foto die me heel bekend voor kwam; Het was een van de tolken waar we in de tijd mee samenwerkte. In eerste instantie twijfelde ik om contact op te nemen, maar de nieuwsgierigheid kreeg de overhand en zo is er contact ontstaan met de tolk.

De plek waar Camp Hadrian lag genomen vanuit OP Java

Ik was erg benieuwd hoe Camp Hadrian en Deh Rawod Bazar en alle bekende plekken erbij lagen, maar ook over de situatie. Al snel kreeg ik foto’s en video’s doorgestuurd van de wel bekende plekken. Op een gegeven moment vond ik dat ik de informatie en foto’s moest delen, omdat ik mij kon indenken dat er misschien ook andere mensen behoefte aan zouden kunnen hebben. In eerste instantie deed ik dit op de ISAF Veteranen (Tevens OEF en RS) Facebook pagina, maar dat werd niet door iedereen gewaardeerd, waardoor ik besloot zelf een pagina aan te maken

De wel bekende rotonde in Tarin Kowt

Binnen een jaar is de groep gegroeid naar zo’n 800 leden, waar het overgrote deel Uruzgan veteraan is. Ondertussen heb ik veel contacten kunnen leggen met verschillende mensen in Uruzgan, waaronder journalisten. Helaas is het niet mogelijk om terug te reizen naar Uruzgan, omdat de dreiging op het moment te groot is. Deh Rawod is inmiddels al vanaf november in handen van de Taliban en rondom Tarin Kowt wordt nog dagelijks gevochten. Maar ik denk dat in een mooi alternatief is voor mensen die toch nog eens een kijkje willen nemen in Uruzgan.

Nieuwgierig naar Uruzgan Today? Klik dan hier of op het logo boven aan de pagina.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *