Veterans for animals

Veterans for animals begon uit een eenmalige actie, namelijk het McKenzie project. Waarmee de initiatiefnemers iets wilden doen om beren uit hun benarde leefomstandigheden te halen waarin ze leefden in Bosnië (lees meer hierover in Colins laatste blog).
Dit succes leidde ertoe dat ze zich meer wilden inzetten en wilden uitgroeien tot een vaste waarde binnen het dierenwelzijn waarbij organisaties zoals dierenasiels of andere dierenwelzijnsorganisaties hen zouden weten te vinden. Colin Bal kwam in aanraking met mensen die bij Felida Big cat centre werkzaam zijn. Een opvangcentrum voor grote katachtigen, zoals leeuwen en tijgers, die gered zijn uit slechte omstandigheden. Bij Felida hebben ze een mooi leven, maar het probleem was dat de boerderij verouderd is.
Samen met een groep veteranen besloten ze de schouders eronder te zetten en het centrum op te knappen, te beginnen met de voorpui, de voortuin en werd het binnenplaatsje bestraat.
Dit was direct het begin van Veterans for animals.

Een van de mensen die werkzaam is als vrijwilliger bij Felida, is Conny Eckhardt. Conny, jij zet je tegenwoordig ook in voor Veterans for animals? Hoe ging dat in zijn werk?
Ja, ik ben vrijwilliger bij Felida. Leeuwen zijn echt mijn passie. Ik ben ook meerdere malen in Zuid Afrika geweest om op reservaten (sanctuaries) te werken, reservaten die leeuwen opvangen die uit vreselijke omstandigheden komen en daar semi-wild leven in grote enclosures (verblijven) van soms wel een aantal hectare Afrikaanse bush.
Toen Colin en de hele groep veteranen kwam helpen, zat het idee van Veterans for animals al zijn hoofd. Ik had meteen een klik met hen. Vanwege hun toewijding om iets goeds te doen, om in eigen tijd aan de slag te gaan en iets voor elkaar te krijgen, voor het welzijn van dieren
Felida is dan ook enorm geholpen door de hulp aan het centrum. Als je zag hoe de voorpui en de voortuin er uitzagen voor ze aan de slag gingen en hoe het is geworden. Echt een enorm succes.
Andersom werd er door Simone (manager van Felida) een rondleiding gegeven en door haar verteld hoe de dieren bij Felida gekomen zijn en uit welke omstandigheden ze kwamen, als je dan ziet hoe een ieder hierdoor geraakt werd. Het welzijn van dieren raakt ons allemaal.

We zijn sinds kort echt officieel een stichting, waar ik dan zelf secretaris van ben. Dit is misschien wel ons grootste succes tot nu toe. We zijn daardoor nog meer in staat om onszelf op de kaart te zetten, waarbij we wel blijven werken zoals we begonnen zijn. Hands on, oftewel, fysiek bezig zijn in plaats van geld op de eerste plaats stellen.

Tot nu toe hebben wij een redelijk vaste groep veteranen, die helpen waar nodig. Waarbij het samenzijn van die hele club bij Felida mij het meeste blijft aanspreken, maar vrijwilligers zijn altijd welkom.
Zeker in de toekomst, als wij groeien, zou het mooi zijn als we in regio’s kunnen gaan werken logistiek aansturend vanuit Veterans for Animals

Er komt binnenkort een katje uit Egypte naar nederland, Colin is haar prive chauffeur, rijdt vanuit Zeeland naar Schiphol om haar te verwelkomen, brengt haar naar Gelderland en rijdt dan weer terug naar Zeeland. Dit katje heeft door inzet van Veterans for Animals een Gouden Mandje gevonden en zo zetten wij ons in voor o.a. kleine en grote katten!

We zijn nog maar net opgericht, maar we gaan er voor om mooie dingen te verwezenlijken!

Hands on!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *