Afhangen.nu

Michiel van der Pols is 43 jaar, partner en trotse (stief)vader.
Als oud-marinier en veteraan begeleidt hij als doorbraakcoach mensen in hoog risico beroepen in hun zoektocht naar zichzelf.

Michiel, doorbraakcoach, zoektocht… Leg uit?
Mijn kijk op mezelf, anderen en het leven veranderde na een ingrijpende ervaring dusdanig, dat ik in 2015 besloot dat het roer om moest. Na mijn scheiding begon voor mij een persoonlijke zoektocht waarbij ik mijn hart volgde. Ik zegde mijn baan op, ontwikkelde de doorbraakmethodiek, schreef het boek ‘De Doorbraak’ en sindsdien help ik als doorbraakcoach anderen in hún zoektocht. Hierbij richt ik mijzelf met name op mensen die werken in hoog risico beroepen.
Doorbraakcoaching geeft inzicht in:

– wie je werkelijk bent
– welk belemmerend gedrag je inzet
– waar dat gedrag vandaan komt
– wat je nú moet doen om in balans te komen

Alle informatie vind je op www.doorbraakcoaching.com. In 2019 ontmoette ik een andere oud-marinier (Twan van Tilburg) die eigenlijk precies hetzelfde deed als ik en we besloten om samen te gaan werken. We richtten www.afhangen.nu op met als doel coaches te verenigen die allemaal de transitie van professional in de hoog-risico sector naar coach of therapeut hebben gemaakt. Hiermee wordt de zichtbaarheid en vindbaarheid van hen vergroot. Zo kan een professional die werkzaam is in de hoog-risico sector eenvoudiger de hulp vinden die hij of zij nodig heeft. De drempel tot hulpvragen wordt hiermee verlaagd. Ondertussen is het aantal coaches dat zich verenigd heeft onder afhangen.nu gegroeid tot drieënnegentig.

Wat is dan de kracht van afhangen.nu?

Eigenlijk zit dat hem in deze hele simpele boodschap. It takes one to know one. Alle coaches zijn zelf werkzaam (geweest) in een hoog risico beroep. Hierdoor zijn deze ervaringsdeskundigen in staat om oud-collega’s beter te helpen en de drempel naar hulp te verlagen. Het is voor de hulpvrager dien in een hoog-risico beroep werkzaam is (geweest) zo veilig om de hulp te zoeken die bij hem/haar past. Want let wel, in bepaalde beroepen wordt nog steeds gedacht dat je een macho moet zijn om het werk uit te kunnen voeren en wordt het tonen van kwetsbaarheid als zwakte gezien. Terwijl er juist heel veel kracht in zit om te tonen dat je het moeilijk hebt. Veel mensen die in hoog-risico beroepen werkzaam zijn, vinden het lastig om intern hulp te zoeken. Zijn bang voor een oordeel. Bij Afhangen.nu is dat gevoel veel minder. Op die manier zijn wij een aanvulling voor defensie, politie, etc en dragen wij een steentje bij aan het inzetbaar en gelukkig houden van personeel in deze beroepen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *