Onvoorstelbaar verleden

Naar aanleiding van de laatste Kinnebak Podcast wil ik hier graag reageren op mijn blog. Hierbij wil ik mij graag richten op niemand minder dan Nikko Norte.

Ten eerste wil jou mijn oprechte excuses aanbieden. Ik heb je niet helemaal serieus genomen in het pad dat je behandeld hebt. Ik heb mij laten meeslepen op het onderwerp waar wij het nooit over eens gaan worden en dat is Uruzgan en de dreiging die daar was en is.

Daar ik al bijna een jaar de Facebook groep  “Uruzgan Today” beheer (ja ik ben hier gewoon schaamteloos reclame aan het maken) vind ik dat ik hier een klein beetje over mee mag praten. In deze groep monitor ik het recente nieuws in Uruzgan voor veteranen die daar behoefte aan hebben. Dit idee is ontstaan, omdat ik merkte dat ik hier zelf heel erg de behoefte aan had en ik een artikel las dat het goed kan zijn voor veteranen om terug te keren naar hun vroegere uitzendgebied. Dit is helaas niet heel handig met alle “Hooligans” (zoals jij ze noemt) die daar rond lopen. Deh Rawod is helaas al een half jaar in handen van “Taliban” (zoals ik ze noem). Rond het centrum van Tarin Kowt wordt dagelijks gevochten en worden er geregeld suicide aanvallen uitgevoerd.

Het reclame blokje is voorbij en ik zal mij weer tot jou richten. Ik ben blij dat je aan geschoven bent bij Kinnebak Podcast voor wat duiding. ALS het waar is wat jij beweerd in de Podcast over hoe je in Uruzgan terecht bent gekomen, hoop ik dat hier serieuze Kamervragen over gesteld gaan worden. Hoe kan het in godsnaam dat een burger met 2 weken NATRES ervaring ongekwalificeerd tot drie keer toe meegenomen wordt naar een van de gevaarlijkste plekken van de wereld? Dan komt er nog bij dat jouw mening is dat het wel meeviel met de Taliban dreiging in Uruzgan. Jij wordt dan ingezet als intelcel die ons had moeten informeren over deze dreiging. In de podcast vertel jij dat wij onder andere “bang” werden gemaakt over bijvoorbeeld vrouwelijk suicide bombers die er in het gebied rond liepen. Laat het nou zo zijn dat er op de aanslag op onze gesneuvelde kameraad Timo Smeehuijzen een vrouw in het opgeblazen voertuig zat! Zo zie je maar hoe gevaarlijk het is om iemand als jou in deze functie in het gebied te laten opereren. Ik krijg nu het idee dat wij in die twee jaar dat jij daar het geopereerd onnodig gevaar hebben gelopen en dat er misschien erger voorkomen had kunnen worden

Uiteraard kijk ik jou hier niet op op aan. Ik snap als geen ander dat jij die kant op wilde gaan. Sterker nog, ik heb zelf meerdere malen geprobeerd die kan op te gaan met een half kapot lichaam. ALS het waar is wat jij hier in deze podcast verteld dan moeten naar mijn mening de mensen die jou ongekwalificeerd hebben meegenomen hebben met een heel goed verhaal komen voor dit onvoorstelbare verleden…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *