Hoe ‘De trotse veteraan’ begon

Als infanterist van de Prinses Irene Brigade nam ik deel aan de missies IFOR2 (1996) en SFOR5 (1998/1999).
Mijn periode als militair heeft de rest van mijn leven op positieve wijze beïnvloed.
Het veteraan zijn is iets dat pas later een actieve rol in mijn leven ging spelen. Zeker omdat mijn vrouw altijd bijzonder trots geweest is op dit deel van mijn leven, ging ik er zelf ook meer en meer bij stil staan.

Als actief dienend militair wist ik reeds dat ik ooit schrijver wilde worden. In 2017 kreeg dit voor het echt vorm, met het verschijnen van mijn eerste toneelstuk.
Sindsdien schreef ik nog oa. vier toneelstukken en het kinderboek De Bengeltjes (waarvan de titel van een van de verhalen ‘Veteranendag’ luidt).

Begin 2020 besloot ik dat ik mijn passie voor schrijven in wilde zetten voor Veteranen zaken. Ik wilde een platform creëren om mensen zonder militaire achtergrond bewust te maken de rol van veteranen op de maatschappij.
Dat was het begin van ‘De trotse veteraan.’

Marco Stroo

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *