Begrip begint bij kennis

Veel mensen lijken nog steeds een gekleurd beeld te hebben bij veteraan of veteranen. Wie en vooral wat zijn veteranen nu eigenlijk? Wat is het nut van veteranen? Wat hebben wij eigenlijk te maken met veteranen?
Het leger, oorlog, veteranen. Dat staat toch allemaal ver weg van ons veilige leventje?

Maar is dat wel zo? Staan veteranen wel zo los van jouw eigen veilige leventje? Of is dat mede het resultaat van de inzet van vele duizenden militairen, die hun leven in de waagschaal legden om de wereld een veiligere plek te maken?

Het doel van ‘De trotse veteraan’ is om veteranen meer bekendheid te geven. Om meer begrip te kweken voor veteranen. Om ervoor te zorgen dat het begrip veteraan meer inhoud krijgt. Om duidelijk te maken wat de betekenis van veteranen is voor onze maatschappij.

Vooral hoopt ik met De trotse veteraan te bereiken dat er trots ontstaat in de samenleving. Trots op onze veteranen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *